17 Nisan 2013 Çarşamba

20 dakikada eşcinsel


Sonunda bir dizide eşcinselliğe tam da olması gerektiği gibi yer verildi ve bu da haliyle Türk milletine "eşcinseller de var"ı hatırlattı. E iyi güzel oldu haliyle, bizler de yararlandık. :)

Bilmeyenlere kısa bir bilgilendirme yapayım madem...



Star TV'de yayınlanan 20 Dakika adlı dizide geçtiğimiz gün yayınlanan bölümünde Ushan Çakır'ın oynadığı karakter Özgür'ün, eşcinsel olduğunu öğrendik. Ali'nin "Bize çektirdiğin yeter artık. Ne saklıyorsun yavrum bizden sen? Nedir bu meselenin aslı anlat" diye diretmesinin üzerine, Özgür eşcinsel olduğunu açıkladı ve "Bu ülkede kimliğimi saklamadan gezemezdim, çünkü Türkiye’de eşcinsel olmak suç" dedi.

Doğrusunu söylemek gerekirse artık bu tarz şeyler bekliyordum. Çünkü Bir İstanbul Masalı ve Kampüsistan dizilerinden sonra tam anlamıyla eşcinsel olduğunu bildiğimiz bir karakterin varlığıyla karşılaşmamıştık. Nedense 2003'ten 2013'e bir on yıldır Türk ailesinin en çok izlediği şey olan dizilerde eşcinseller yoktu. Bu kayboluşun AKP'nin başa geçmesiyle aynı tarihler arasında olması tam bir rastlantı olduğundan o kısma hiç bakmıyorum zaten. Biri "üç maymun" mu dedi?

Bir grup insan "20 Dakika'nın en iyi sahnelerinden biri: Türkiye'de eşcinsel olmak suç!" diye destek verirken bir grup kadın izleyici ise "Özgür eşcinsel çıktıktan sonra 20 Dakika bitti benim için arkadaşlar :(:(" diyerek yakışıklı oyuncunun oynadığı karakterin kendileriyle ilgilenmeyecek olmasından üzüntü duydu. :) Uzun lafın kısası eşcinsellik bu vesileyle sosyal medyada da konuşuldu, insanlar eşcinselliğin varlığını bir kez daha hatırlamış oldular ve biz de, bu vesileyle homofobik olmayan bir hayli insanın varlığından haberdar olduk. :)

Yazıyı sonlandırmadan bir de kulakları çınlatayım: "Türkiye’de böyle bir kültür var mı? Yok…" diyerek oynadığı İntikam dizisindeki biseksüel karakterin çıkarılmasını doğal kabul eden Engin Hepileri'ye Özgür cevap olmuştur, belki fikrini bir nebze daha özgür kılabilmiştir Özgür kardeşimiz. Demek ki neymiş Ocak ayından bu yana Türkiye'de birden LGBT kültürü baş göstermiş. E ne diyelim, hayırdır inşallah!